Anders Borgs fantasivärld


För ett par veckor sedan skrev jag om professor Anders Kjellberg, som forskat på konsekvenserna med den förändrade arbetslöshetsförsäkringen. Han var starkt kritisk till den borgerliga regeringens förmenta syfte med att genomföra förändringarna. Enligt TCO-tidningen svarar idag finansministern på denna kritik i dagens ”Dagens Industri”. Statsrådet menar att:

Min känsla är att det fungerat rätt bra. När jag pratar med fackliga organisationer så är de oroliga för att de ska förlora medlemmar när avgifterna går upp och att de därför måste titta på det när de sätter sina lönekrav. När de resonerar så tycks avgifterna spela den roll de ska.

Det verkar som om finansministern placerat sig i en fantasivärld där han drömmer endast goda tankar och bortser från den elaka verklighet som inte stämmer överens med hans ekonomiska teorier.

Andra som skrivit: Leine Johansson, LO-bloggen

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 31 oktober, 2011, i Fackliga frågor, Politiska funderingar och märkt , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Anders Borgs fantasivärld.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: