Vad vill LO?


Har just läst ett debattinlägg skrivet av Marcus Derland, journalistklubbens ordförande på Dagens Arbete. Han är starkt kritisk till LO-ledningens förslag kring sin mediestrategi. Han begår nästintill lustmord på de tankar som framförs. Marcus säger, bland annat, att:

För oss riktiga journalister är det självklart. Bra, trovärdig journalistik om LO-medlemmarnas vardag och villkor ger genomslag. LO:s mediehjärnor gör en annan analys. Opinionsarbete och propaganda genom möjlighetskapitalbolaget är vad svenska industriarbetare, byggnadsarbetare, undersköterskor, skogsarbetare och restauranganställda behöver.

Det ligger en hel del i det som Marcus säger. Det går inte att glömma bort det journalistiska arbetet. Jag har fått en hel del ammunition i mitt bloggande genom de reportage som, bland andra, Dagens Arbete publicerat. Det undantar inte att LO behöver bli bättre på att paketera den information som måste förmedlas och som är en del i att vända samhällsutvecklingen.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 28 oktober, 2011, i Fackliga frågor och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Vad vill LO?.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: