Det är bättre att förekomma än förekommas


Tidningen Lag & Avtal rapporterar att regeringen snart kommer att anta utredningsdirektiv för en ny anställningsform – lärlingsprovanställning. De borgerliga partierna vill att provanställning ska kunna förlängas upp till 18 månader (idag 6 månader) för ungdomar upp till 23 års ålder. Det är tydligen arbetsgivaren som ensam ska kunna definiera utbildningsinnehållet. Villkoren ska regleras genom kollektivavtal. Det innebär att de avtal som följer kommer att tvingas ligga nära lagens krav.

IF Metall skrev nyligen under ett avtal om ”Yrkesintroduktion”. I det avtalet har man reglerat under vilka villkor som det är möjligt att anställa en ung människa till en (ska vi kalla det) lärlingslön. I detta avtal måste arbetsgivaren vara överens med den fackliga organisationen kring villkoren för yrkesintroduktion. Om detta inte sker blir det heller ingen överenskommelse.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 28 oktober, 2011, i Fackliga frågor och märkt , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Det är bättre att förekomma än förekommas.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: