Priset för billiga kläder


I Sverige har vi blivit vana vid att kunna köpa billiga kläder, möbler, verktyg etc. De billiga produkter som vi så gärna köper tillverkas ibland till kostnaden av låga löner och usla arbetsvillkor som de flesta av oss aldrig skulle acceptera. Idag kan man läsa om en fabrik i Kambodja där arbetare i mängder svimmat flera gånger efter att man (i detta fall) bekämpat kackerlackor.

Jag är minsann inte något föredöme i detta. Jag handlar regelbundet varor som förmodligen är tillverkade i länder med betydligt sämre arbetsvillkor än de vi är vana vid i Sverige. Jag frågar sällan om produkterna är tillverkade under acceptabla förhållanden. Men det enda sättet vi kan hjälpa de arbetande i dessa länder är ju just detta – att ställa frågan och acceptera ett högre pris på de produkter vi åstundar!

Länkar: dn.se, Rapport, Rättvisemärkt

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 27 oktober, 2011, i Fackliga frågor och märkt , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Priset för billiga kläder.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: