Det hemlighetsfulla partiet


Maria Abrahamsson, tidigare klarspråkig skribent i Svenska Dagbladet, nu ledamot (M) i Sveriges Riksdag. Hon fortsätter (kanske ”dock” i sitt partis ögon) vara klarspråkig. I fredags var hon publicerad med ett debattinlägg i DN inför den i helgen timade partistämman. Hon argumenterade där för sin motion om lagstiftning kring partistöd – en motion som partistyrelsen yrkade avslag på. Hon säger, bland annat:

Den moderata partiledningen har nu chansen att krypa ut ur skyttegraven och bejaka den utveckling mot ökad öppenhet och transparens som ändå är oundviklig för alla som månar om sin särställning i förtroendebranschen. Det ansvaret inför väljarna har också de 200 ombud som i helgen samlas till årets moderata partistämma i Örebro.

Partistämman valde att besluta i enlighet med partistyrelsens yrkande. Det betyder att Moderaterna, tillsammans med Sverigedemokraterna är de enda partier i riksdagen som nu motsätter sig lagstiftning i denna fråga. Det är tydligt att Moderaterna prioriterar att kunna fortsätta hålla hemligt vilka bidragsgivare man har. Beatrice Ask säger, något nedtonande:

Man ska veta att det här partiet aldrig hade klarat sig om vi inte hade haft en eller annan tant eller farbror som varit vänlig och skänkt en krona mellan varven. Det finns tider då man inte kan lite på statligt partistöd.

De har säkert en hel massa tanter och farbröder, unga och äldre, privatpersoner och organisationer som skänker någon krona eller mer löpande till partiet.

Andra som skrivit: Röda Berget, Röda Berget

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 24 oktober, 2011, i Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

%d bloggare gillar detta: