Större insyn i apanaget


Socialdemokraterna har i en motion till Riksdagen krävt större insyn i hur apanaget används. Motionen ska behandlas i Konstitutionsutskottet innan beslut fattas i kammaren. Sven-Erik Österberg (S), gruppledare i konstitutionsutskottet, säger:

Ungefär halva beloppet av det totala apanaget på ungefär 123 miljoner redovisas, resten gör det inte. Det är inte meningen att vi ska in på kungens kontokort och titta, men det finns en gråzon som mycket väl skulle kunna redovisas utan att man går in på kungafamiljens integritet.

Det känns som en rimlig åtgärd att det skapas ökade möjligheter att granska hur de offentliga medlen används i hovstaten.

Länkar: SvD, SvD, dn.se, Rapport, di.se, Ekot

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 13 oktober, 2011, in Republik and tagged , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Större insyn i apanaget.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: