Statligt subventionerade prishöjningar


Media rapporterar idag om att ROT ”har skapat ett nytt problem”. Snickarmästare Jan Pettersson, ordförande i Stockholms Hantverksförening, säger till DN att:

Roten har varit väldans bra för oss. Även ute i landet där man tidigare haft problem med sysselsättningen går timpriset upp. Det gör det när efterfrågan är stor, det handlar om tillgång och efterfrågan. I Stockholm är uppfattningen att efterfrågan ökat högst väsentligt och man kan få vänta länge på en hantverkare.

Enligt tidningen har timdebiteringen gått upp med 20 % sedan införandet av denna skatterabatt. Rabatten har med andra ord inneburit en möjlighet för denna bransch att höja vinstmarginalerna. Någon som är förvånad?

Är det någon som tror att sänkt restaurangmoms kommer att sänka priserna annat än möjligen marginellt?

Länkar: dn.se, di.se, dn.se, dn.se

Publicerat på 30 september, 2011, i Politiska funderingar och märkt , . Bokmärk permalänken. 7 kommentarer.

  1. För mig är det en nyhet att RUT har något att göra med byggbranschen. Att åtgärder som ROT och ROT bara ger prishöjningar och fiffel som kostar skattebetalarna mångmiljardbelopp var väl en självklarhet. Sverige är nog det enda landet i världen som kan komma på dylika idiotier men så har vi också några av västvärldens mest inkompetenta politiker.

  2. Vad har RUT med Snickarmästare Jan Pettersson, ordförande i Stockholms Hantverksförening?

  3. Menar du inte ROT?

  4. Du skriver; ”Media rapporterar idag om att RUT ”har skapat ett nytt problem”. Snickarmästare Jan Pettersson, ordförande i Stockholms Hantverksförening, säger till DN att:”

    Bör det inte vara ROT?

%d bloggare gillar detta: