En icke fungerande borgerlig arbetsmarknadspolitik


När problemen hopar sig är det lätt att ta till desperata metoder och kanske är Folkpartiets beslut att följa i Centerpartiets fotspår och föreslå att unga ska få löner som är ”tydligt lägre än genomsnittslönerna” sprunget just ur desperation över att borgerlig arbetsmarknadspolitik inte fungerar i praktiken.

Idag svarar IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfvén och IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä på de ärade representanterna för näringslivets propå om allt mer sänkta ungdomslöner. IF Metalls förslag för att hjälpa ungdomar till arbete innebär en ökad satsning på utbildning. IF Metall har bidragit till detta genom att skriva ett yrkesintroduktionsavtal med arbetsgivarna. Det är ett betydligt modernare och mer progressivt sätt att arbeta.

Det verkar som om Svenskt Näringsliv hellre backar in i framtiden!

Länkar: SVT Debatt, SVT Debatt

Andra som skrivit: LO-bloggen, Martin Moberg

Industribloggare: Kaj Raving

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 28 september, 2011, i Fackliga frågor, Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för En icke fungerande borgerlig arbetsmarknadspolitik.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: