Utjämnade löner – ett samhällsproblem?


Svenskt Näringsliv, SN, gillar inte fackliga krav på höjda lägstalöner i kollektivavtalen – Christer Ågren, vice vd för Svenskt Näringsliv:

Det är ett samhällsproblem att vi utjämnar lönerna i Sverige. Vi slår ihjäl enkla jobb som ofta är insteget på arbetsmarknaden.

SN gillar heller inte strävanden att utjämna mäns och kvinnors löner genom jämställdhetspotter eftersom det ”… är ett försök att utjämna skillnaderna mellan enklare arbeten och mer kvalificerade.”

Med sådana ”välbalanserade” åsikter och uttalanden kommer det säkert att bli en lång avtalsrörelse. Vi får väl se, när det väl kommer till kritan, hur hårt de driver dessa krav. På något sätt framstår Jonas MiltonAlmega som en betydligt mer välbalanserad person än dessa megafoner på näringslivets propagandacentral. En förtroendefull förhandling kräver mer än enbart bombastiska uttalanden för att kunna slutföras till ett, för bägge parter, acceptabelt slut.

Länkar: di.se, LO-tidningen, dn.se, TCO-tidningen, Ekot, TCO-tidningen

Andra som skrivit: Röda Berget, Erik Bengtsson

Industribloggare: Leine tackar centern för billigt kött, Kaj kommenterar ett skifte av partiledare

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 23 september, 2011, i Fackliga frågor och märkt , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Man kräver i princip både lägre ingångslöner och att få ta bort LAS.
    Följden blir lägre löner generellt för ”vanig” personal.
    Medan! nyckelpersoner ska ta hela kakan av lönepotten.
    Så ser jag det.
    Invändningar?

  1. Ping: Vad vet Stefan Fölster som ingen annan vet? | Unionen Opinion

%d bloggare gillar detta: