Risk för skattefel


KD:s ”förhandlingsframgång” i den kommande höstbudgeten blev ju en avdragsrätt för gåvor. Om KD är glada över sin framgång så verkar Skatteverkets entusiasm för reformen tämligen avmätt. De säger att de inte har resurser att granska vilka typer av organisationer som ska få ett godkännande som skattesubventionerad gåvomottagare. Verksamhetsutvecklare Anders Klar vid Skatteverket säger att:

Vi har inte de resurserna att vi kan göra besök i andra länder för att titta på gåvomottagare.

Lennart Molin, tillförordnad generalsekreterare på Sveriges Kristna Råd, har lätt för att hålla tillbaka entusiasmen och säger:

Bland kyrkorna finns det ingen entusiasm kring det här. Det kommer att innebära väldigt lite, dels med begränsningar gällande vad pengarna kan gå till, och dels därför att det blir små summor och snarare kan ge mer administration.

Det verkar vara ett riktigt magert och litet hundben som KD har fått.

Länkar: Ekot, dn.se

Industribloggare: Camilla håller tungan rätt i mun

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 14 september, 2011, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Risk för skattefel.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: