Nu är lönekraven prissatta


Vid en presskonferens i förmiddags presenterade representanterna för Facken inom industrin, FI, sin avtalsplattform. Utöver höjda löner om 3,7 % finns flera ytterligare punkter som ingår i plattformen. IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven, sade:

Det finns ett löneutrymme som medlemmarna ska ha del av. Vd-löner, bonusar och vinster har höjts, men till oss säger de att hålla igen. Men vi ställer kraven utifrån ett långsiktigt perspektiv, inte utifrån börsens svängningar.

En stund efteråt presenterade LO sitt förslag till löneökningar och jämställdhetspott. LO:s avtalsplattform innebär krav på 3,5 procent i löneökningar. Jämställdhetspotten innebär ytterligare 100 kronor till de avtalsområden med en genomstnittslön som understiger 22 400 kronor. På denna sista punkt sprack samordningen. IF Metall och GS reserverade sig i LO-styrelsen mot detta förslag och den konstruktion som kommit till.

FI:s och LO:s avtalsplattformer kommer att diskuteras av IF Metalls avtalsråd som sammanträder kommande vecka. I slutändan fattar sedan förbundsstyrelsen beslut hur förbundet ska ställa sig till samordningen.

Det är klart att det är olyckligt att inte LO-förbunden kunnat komma överens i frågan om jämställdhetspotten. Det finns yrkesgrupper på arbetsmarknaden som tjänar sämre än andra enbart på grundval att de är kvinnor. Men det är inte en alldeles enkel fråga detta. Man ska inte glömma bort att även inom IF Metall finns gruppen som tjänar under snittet för industriarbetarlönerna. Med den konstruktion som LO valt hamnar dessa strax ovanför gränsen om 22.400 kronor som LO satt. Vidare finns det stora förväntningar bland IF Metalls medlemmar på löneökningar efter de magra åren under och efter lågkonjunkturen.

Arbetsgivarna har varit snabba med att avvisa nivån på de fackliga kraven som ”orealistiska”. Konjunkturinstitutet verkar inte gilla nivån på de fackliga kraven. Bankerna Nordea och SEB tar kraven med större ro. Daniel Bergvall, ekonom på SEB, säger:

Det ligger inte mycket över det som vi har trott att de slutliga lönerna kommer att hamna på. Och de 3,5 procent som vi har lagt som löneökningar nästa år bör inte hota ekonomin på sikt. Det var relativt låga löneökningar senast. Det viktiga är mer över tiden, att löneökningarna inte överstiger vad ekonomin tål så att arbetslösheten pressas upp.”

Den 30 september är sista dagen för parterna inom Industriavtalet att presentera sina respektive avtalskrav. Därpå följer de verkliga förhandlingarna. Hur de utfaller och hur länge det kan dröja innan de blir färdiga vet ju ingen. Däremot har det varit ett högt tonläge i förpostfäktningarna. Arbetsgivarnas organisationer verkar dessutom samordna sig på ett hårdare sätt än LO-förbunden efter dagens reservationer i LO-styrelsen. Att IF Metall och GS inte deltar i LO-samordningen innebär ju en fara (eller möjlighet – beroende av synsätt) att industrins förhandlingar inte blir det märke som man varit överens om. Därav arbetsgivarnas hårdare interna skrivningar för sin sin samordning.

En lång avtalsrörelse stundar.

Länkar: dn.se, di.se, di.se, di.se, LO-tidningen, di.se, Rapport, E24, di.se, di.se, dn.se, SvD, Lag & Avtal, LO-tidningen, d.a., LO-tidningen, LO-tidningen, d.a., Lag & Avtal, LO-tidningen, SvD Brännpunkt, di.se, LO-tidningen, d.a., d.a., di.se

Andra som skrivit: Niklas Hjert, Martin Moberg, Peter Andersson, Claes Muschkin, Fredrik Ståhle, Camilla Wedin

Industribloggare: Kaj vill behålla utträde ur EU, Leine funderar över industriarbete i framtiden

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 5 september, 2011, i Fackliga frågor och märkt , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

%d bloggare gillar detta: