Ett magert köttben


Det verkar som om KD har fått en liten godbit att skryta över i förhandlingarna om regeringens höstbudgeten. Tydligen ska skattebetalarna få lägre skatt om man skänker pengar till vissa på förhand godkända organisationer. 25 % av gåvan ska generera ett skatteavdrag. Som mest ska man kunna minska skatten med 1.500 kronor vilket motsvarar årliga gåvor om högst 6.000 kr.

Man kan ju undra varför just KD omfattar denna idé så högt. Det får ju mig att undra om de inte hoppas att detta ska innebära att de kyrkliga organisationerna ska få statligt subventionerade gåvor till sin verksamhet. En annan fråga jag har är hur Skatteverket ska sortera fram de organisationer som ska bevärdigas med möjligheten till skattesubventionerade gåvor. Kan man tänka sig att fackliga organisationer i Sverige som hjälper fackliga aktivister i andra länder ska kunna finansiera detta denna väg? Ska politiska partier som ägnar sig åt demokratiutveckling i andra länder kunna utnyttja detta? Var och hur tänker sig regeringen att sätta gränser för vilka typer av gåvor som ska generera lägre skatt?

Oavsett vilket så verkar KD ha fått ett litet köttben utan särdeles mycket fett på för att visa upp som sin stora framgång i dessa förhandlingar. Mycket mer lär väl knappast ett parti som dansar på gränsen till att ramla ur Riksdagen kunna kräva?

Länkar: Rapport, dn.se, SvD, di.se, vlt

Andra som skrivit: Röda Berget, Leine Johansson

Industribloggare: Patrik hälsar välkommen, Fredrik vill komma i form igen, Leine skriver om en fullblodsborgare, Kaj hälsar välkommen till revolutionen

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 1 september, 2011, i Politiska funderingar och märkt , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Ett magert köttben.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: