Om att kasta skit


Kent Persson, förbundsordförande för Moderaterna i Örebro län har idag publicerat ett högst anmärkningsvärt inlägg på sin blogg. Han anklagar tydligt och väldigt svepande Socialdemokraterna för odemokratiska metoder. Han menar att (S) varit och är allt för dominerande där de styr och har gjort det länge. Det har, menar han, lett till att personer som har andra uppfattningar om politiken inte vågar ge uttryck för den.

Det har säkert förekommit att enskilda företrädare för (S) och likväl för andra partier ibland har gått över linjen. Att makten har stigit dem något över huvudet. Risken är kanske större idag än förr eftersom politiken allt mer har proffessionaliserats. Risken finns att människor av karriärskäl agerar på ett mindre snyggt sätt för att komma åt arvoderade uppdrag. Jag får väl påminna om vad som skett inom Moderaterna i samband med de interna maktkamperna.

Kent Persson menar tydligt att sossar är mer belastade av odemokratiska metoder. Underförstått ska vi väl förstå att Moderaterna inte har sådant i sin ryggsäck och att de har inbyggt i sin sanna natur att aldrig agera på något olämpligt sätt. Det är tydligt att han menar att (S) fått sin dominerande roll genom tvång eller näst intill tvång. Han säger ju:

Vi vet från valrörelserna att socialdemokratin går hem till folk för att få dom att gå och rösta, tonläget kan ibland vara ganska skarpt och på gränsen till hotfull. Det går inte att bevisa, men kollektivröstning används tyvärr i vårt land idag.

Kent för väl till torgs sådant som man pratar om mellan skål och vägg på Moderaternas interna möten. Det innebär ju inte att hans påståenden blir mer sanna för det. Det är uppenbart att han inte har något emot att skandalisera det största oppositionspartiet. Finns inga andra argument kan man ju alltid börja kasta skit.

Andra som skrivit: Jimmy Jansson, Röda Berget

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 28 augusti, 2011, i Politiska funderingar och märkt . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

%d bloggare gillar detta: