(S)amarbetar gärna


Expressen följer idag upp gårdagens redovisade undersökning bland förtroendevalda socialdemokrater med en intervju med Carin Jämtin. I artikeln meddelar hon sensationellt (enligt tidningens sätt att uttrycka det) att (S) är beredda att samarbeta med alla partier utom Sverigedemokraterna:

”- Men inte som ett regeringsalternativ. Att vi och Moderaterna skulle gå samman i en regering är otroligt, men med Centerpartiet eller Folkpartiet, där ser jag att det finns möjligheter till samarbete. På något sätt måste vi som socialdemokrater göra det för troligt att vi har möjlighet att skapa en majoritetsregering.”

Att Socialdemokraterna har samarbetat väl med både Centerpartiet och Folkpartiet är säkert anledningen till Carins uttalande. Som partisekreterare måste hon hålla alla dörrar öppna. Det har ju inte varit främmande för socialdemokraterna att ingå blocköverskridande och pragmatiska överenskommelser.

Huruvida de borgerliga partierna är lika intresserade av ett samarbete i dagsläget är väl mindre troligt. Framför allt dagens (CP) har ju tydligt visat att man inte eftersträvar samarbete med (S).

Länkar: Expressen, di.se, dn.se,

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 20 augusti, 2011, i Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för (S)amarbetar gärna.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: