Kontakta facket direkt om lönen uteblir


TCO-tidningen följer upp sin artikel om att unga i högre grad drabbas av lönestölder från företag. Rådet som Agneta Bern, jurist på LO TCO Rättsskydd, ger är att kontakta facket snarast, även om arbetsgivaren lovar att pengarna snart ska komma. Vidare är det viktigt att få ett skriftligt anställningsbevis och att få skriftliga lönespecifikationer eftersom, som Agneta säger:

Vid en tvist måste man kunna visa att man verkligen har varit anställd och vilken lön som man har haft.

Det är alldeles för vanligt att ungdomar (och äldre) nöjer sig med muntliga överenskommelser om anställningsförhållandena och att man inte får några lönespecifikationer som tillräckligt tydligt anger vad man fått för ersättningar. Det kan betyda att det blir väldigt svårt att få den ersättning man har rätt till i efterhand.

Man ska aldrig nöja sig med enbart muntliga överenskommelser när det gäller lön och arbetsvillkor!

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 16 augusti, 2011, i Fackliga frågor och märkt , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Kontakta facket direkt om lönen uteblir.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: