Fackliga FAS3-arrangörer ett FAS-ligt otyg


LO-tidningen rapporterar idag om att det finns fackliga FAS3-arrangörer. I LO-distriktet Mellansverige, vari jag är aktiv, finns det två LO-fack (egna juridiska personer) som genomför FAS3-projekt. LO har ju manifesterat stor kritik mot denna åtgärd. Jag har själv på denna blogg argumenterat emot FAS3. Jag blev därför ganska glad när LO i våras rekommenderade  sina lokalorganisationer att inte ge sig in i FAS3 och, i de fall man redan var det, avveckla sådana.

LO-facken i Katrineholm respektive Flen rapporteras ha aktiviteter för ca 80 personer. Claes Holm som är ordförande för LO-facken i Katrineholm säger enligt tidningen att man brukar följa de riktlinjer som LO utfärdar. Även om den åtgärd man har i Katrineholm synes vara av den art att den knappast tränger undan något ordinarie arbete är det angeläget att det avvecklas under ordnade former. Som Patrick Roselin på LO säger:

Arbetsmarknadspolitiken är inte bra. Då är det olustigt om våra egna organisationer arrangerar fas 3. Det blir en tuff debatt. Folk säger att ena stunden är ni kritiska till fas 3 och i nästa stund arrangerar LO-facken fas 3.

Jag hoppas att de aktuella LO-organisationerna avvecklar sina projekt under ordnade former i snabbast möjliga takt.

Andra som skrivit: Martin Moberg, Ledarbloggen

Industribloggare: Patrik skriver om ett lastat flyttlast, Kaj rapporter om demonstrationer emot ”valfrihet”,

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 15 augusti, 2011, i Arbetsmarknadspolitik, Fackliga frågor, Politiska funderingar och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Fackliga FAS3-arrangörer ett FAS-ligt otyg.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: