Fler organiserade socialdemokrater


Ekot rapporterar att samtliga större politiska partier (vänster till höger) och deras ungdomsförbund i Norge i snabb takt har fått fler nya medlemmar. Det är en högeligen glädjande trend som jag hoppas är bestående. Jag hoppas att detta kan innebära ett trendbrott i det politiska deltagandet. Det som avgör detta är ju förstås livaktigheten i det interna arbetet och förmågan att ta tillvara allas engagemang. Hadia Tajik, medlem i Arbeiderpartiets ungdomsförbund och stortingsledamot säger:

Det är viktigt att visa att friheten är större än fruktan och det gör man genom att delta och påverka i den demokratiska processen.

Det verkar även som om SSU nu får allt fler medlemmar. Det är särskilt glädjande att just SSU kan växa eftersom det innebär att fler deltar i att formulera framtidens tankar och idéer. Det kan även vitalisera det Socialdemokratiska partiet.

Länkar: Ekot, Ekot, dn.seLO-tidningen, LO-tidningen, dn.se, dn.se, E-K

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 27 juli, 2011, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

%d bloggare gillar detta: