Erik Hellsborn kryper in i skuggan


Erik Hellsborn, kommunpolitiker (SD i Varberg meddelar nu att han tar time-out från sitt bloggande. Men, som han skriver på sin blogg …

Även om jag fortfarande inte anser mig ha gjort något fel så står det klart att min blogg efter gårdagens negativa publicitet snarare är en belastning än en tillgång för partiet.

Det är, med andra ord, ren taktik att för ögonblicket sluta skriva i offentlighetens ljus. Han har inte ändrat ståndpunkt. Han kommer nu bara att förpassa sig in i SD:s skugga och kanske finna mer ljusskygga fora för att sprida sina åsikter. Vi andra vet att SD fortfarande i grunden är ett rasistiskt parti. Hur mycket man än putsar på ytan!

Andra som skrivit: Tokmoderaten, (S)ebastians tankar, Ann-Sofie Wågström

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 27 juli, 2011, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. 13 kommentarer.

 1. Den norska författaren Anne Holt skriver, idag på DN debatt, att den norska kulturen är bakomliggande orsak till att vissa blir triggade till sådana här vansinnesdåd. En känd docent och rasistforskare brukar, i debattsofforna, säga att samhällsutvecklingen medför en ökad polarisering. Eric Hellsborn skriver att mångkulturens misslyckande och islamiseringen skapar grogrund för sådana här vansinnesdåd. Tre sätt att säga precis samma sak. I de båda första fallen nickar PK-folket och alla journalisterna instämmande, i det fredje fallet går de ner i spagat av förtrytelse och så skriker de högt. Är de dyslektiker eller bara tilltäppta i hjärnvindlingarna?
  /Tobbe S

 2. Tobbe S:
  Det är ju inte alls samma sak. Fundera du ett par varv till. 🙂

 3. Erik Hellsborn hör hemma i skuggan.

  • Göran Johansson

   Nicklas: Det känns för mig bättre att ha en sådan som han i solljuset. Det blir enklare att ta debatten då.

 4. Om inte de våldssamma och extrema rörelser vi ser, från vänster, höger och religöst håll, kan kallas för polarisering, så vore jag tacksam för en definition av begreppet polarisering. Den norska kulturen, nuförtiden, kännetecknas väl av just mångkultur… Eller stämmer inte den bilden, som ju åtminstone är den officiella bilden av norsk kultur, som vi bjuds på, via media.
  /Tobbe S

 5. Enligt Anne Holt verkar det som om den norska kulturen (som ju är en mångkultur enligt förståsigpåarna) är ett problem. Intressantare vore om någon av er kan ge mig en definition av vad som menas med polarisering. Sug på den karamellen ett tag och försök att klura ut ett vettigt (med logik och bra argument) svar. :o)

 6. Om hellsborns kommentar är hårresande så är den här ju ännu mer fasaväckande – det är bloggen Medborgarperspektiv om hatiskt i bloggposten ”Som man sår får man skörda” påstår att Socialdemokraterna har sig själva att skylla. http://medborgarperspektiv.blogspot.com/2011/07/som-man-sar-far-man-skorda.html

 7. EH använder ordet ”kosmopolit”. Kolla vilka som gjorde det senast.. (då betydde det ”jude).
  Hur tror ni han har snappat upp ordet kosmopolit? Vad har han förläst sig på..

%d bloggare gillar detta: