Agera emot utnyttjandet


Ordföranden för sex förbund inom LO står som undertecknare för en debattartikel i SvD Brännpunkt. De vill att regeringen ska agera mot de missförhållanden som idag finns på den svenska arbetsmarknaden. De säger i en slutkläm att:

Regeringen har gjort den svenska arbetsmarknaden kall och orättvis där det görs skillnad på människor och människor. Utnyttjandet av utländska arbetstagare är så omfattande och påtagligt att regeringen inte längre bara kan blunda för problemet. Vi förväntar oss att regeringen inte bara pratar utan nu också agerar för att skapa en humanare och justare arbetsmarknad med dess självklara rättigheter för alla människor.

Det är väl ingen större gissning att regeringen kommer att förhålla sig tämligen kallsinnig till de krav som ställs i inlägget. Regeringen har ju redan valt att anse att den reform som lagt grunden till det som sker på arbetsmarknaden i det stora hela varit positiv för Sverige. Regering och fackliga organisationer kommer att fortsätta prata förbi varandra.

Länkar: SvD, LO-tidningen

Industribloggare: Camilla skriver om ett strutsfenomen, Patrik har skrivit om en Gubbig Vanheden

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 18 juli, 2011, i Fackliga frågor, Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Agera emot utnyttjandet.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: