Under sulan på Converse


Jag uppmärksammades under kvällen på en artikel i Aftonbladet. Den handlar om hur arbetare behandlas på ett par av de fabriker som tillverkar Converse-produkter. Det är nyhetsbyrån AP som intervjuat arbetare och tidigare arbetare på ett par av de fabriker som tillverkar den populära skon.

Nike, som äger varumärket, har släppt en intern rapport till AP som visar att två tredjedelar av de 168 fabriker som tillverkar Converse inte lever upp till Nikes interna regler. Trots detta säger sig Nike inte kunna göra något åt situationen. De menar att eftersom så många av kontrakten skrevs innan Nike köpte Converse kan de inte genomföra inspektioner av fabrikerna eller kräva att de inför Nikes interna uppförandekod.

Men jag misstänker att skulle försäljningen av skorna kraftigt börja minska skulle man säkert inte tveka att agera. Det är väl det vapen vi konsumenter äger gentemot dessa varumärkesägande koncerner.

Vi kan välja att avstå från att köpa Converse!

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 13 juli, 2011, in Fackliga frågor, Rättvisemärkt and tagged , , , . Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

  1. Att du Göran Johansson som är en medelålders överviktig man kan välja att avstå från att köpa converse, det förvånar mig inte. Men har du en 14-årig dotter? Försök få henne att avstå…

    • Göran Johansson

      Jag har sett en och annan i min ålder med Converse på sig minsann. Men jag förstår. Å andra sidan kan ungdomar vara lättare att argumentera med ibland än gamlingar som fastnat i sina uppfattningar.

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 013 andra följare

%d bloggare gillar detta: