Om att formulera ett regeringsprogram på statens bekostnad


De fyra partiledarna för de borgerliga regeringspartierna meddelar nådigt på DN Debatt att:

Regeringen kommer under hösten att tillsätta en Framtidskommission. Kommissionen ska bestå av alliansens fyra partiledare samt fristående representanter och experter med kunskaper som representerar olika framtidsdimensioner.

Framtidskommissionen kommer att ledas av statsministern och får i uppdrag att beskriva de centrala samhällsutmaningar som Sverige behöver fokusera på mot 2020. Senast den 1 mars 2013 ska slutrapporten presenteras. Resultatet ska bilda en grund för att möta de utmaningar vi står inför och staka ut den väg vi vill att Sverige ska ta på sikt.

Det vore synd att påstå att den borgerliga regeringen lider av någon falsk blygsamhet. Nu kommer de att tillsätta en Framtidskommission som ska hjälpa regeringspartierna att formulera det kommande regeringsprogrammet. De kommer att med statliga medel utveckla sina partiers idé- och programutveckling.

Länkar: DN Debatt, di.se, Rapport, Ekot

Andra som skrivit: Ulf Bjereld, Röda Berget, Alliansfritt Sverige

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 4 juli, 2011, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Kent Karlsson

    Det ligger väl i linje med att de efter valet tillsatte den tidigare moderate partisekreteraren som propagandaminister där hans lön numera betalas av oss alla!

  1. Ping: Marionettregeringen Reinfeldts Nyspråk | Nemokrati

%d bloggare gillar detta: