IKEA sänker sig till den lägsta nivån


Dagens Arbete rapporterar att flera fackliga organisationer samordnar sig för att få till en global uppgörelse med IKEA om grundläggande rättigheter och villkor för alla anställda oavsett var i världen de arbetar. Den gångna veckan träffades representanter från fackförbundet GS, IF Metall, Handels och Unionen samt de globala facken UNI, BTI och ITUC i Stockholm. Facken har inlett en systematisk kartläggning av var och på vilka sätt Ikea kränker de anställdas rättigheter. Alke Boessiger, chef på det globala facket UNI:s sektion för handelsanställda, säger till tidningen att:

När vi säger att det finns problem måste vi kunna visa vilka problemen är. Då kan vi också lyfta upp dem till Ikea. Vi kommer att ta upp de problem som finns, men vi kommer också att visa på de goda exemplen. I Sverige, Tyskland och andra europeiska länder fungerar det bra. Och i Malaysia har företaget gått från att bekämpa facket till att förhandla.

Jag har tidigare skrivit om Swedwoods (dotterbolag till IKEA) fabrik i Danville (USA). Bill Street på det amerikanska facket IAMAW hoppas nu kunna göra en omröstning om att låta sig representeras av facket. Det har varit en lång resa för att komma dithän.

”Han har inte varit välkommen in på Swedwood för att informera de anställda om facket eller om facklig organisering. Efter flera års dörrknackning, flygbladsutdelning på säkert avstånd från fabriken och hemliga möten med anställda på lokala restauranger, var han övertygad om att tillräckligt många skulle våga rösta ja till facklig organisering.”

Bill säger dock att:

 Men visar det sig strax innan att jag inte har över 50 procent kommer jag att skjuta upp valet.

Det finns kraftig kritik från de olika fackliga organisationerna som menar att IKEA tenderar att ”sänka sig till den lägsta nationella nivån i det land de befinner sig”. Tim Noonan från ITUC menar att Swedwoods fabrik i USA är ett sådant exempel:

I Sverige har Ikea ingen antifacklig inställning, men i USA… det finns ingenting som stoppar dem från att uppföra sig i USA som de gör i Sverige. Men de väljer att luta sig mot de sämsta sidorna av amerikansk arbetsrätt.

Jag tillhör de många svenskar vars hem kryllar av möbler inköpta på olika IKEA-varuhus. IKEA säljer mycket möbler eftersom de valt en strategi där vi konsumenter gör en del av jobbet (ihopmontering) samt det låga priset. Det man kan börja undra är vad priset är för detta låga pris. Jag vill inte att det låga priset ska ske till priset av bristande arbets- och fackliga rättigheter. Jag kommer att följa vad som sker i förhållandet mellan IKEA och den globala fackliga rörelsen.

Ivana Hrdlickova Flygare, informationchef på Ikea försäljning i Sverige, säger att:

Ikeas ambition är att ha nöjda medarbetare. Vi vill vara en bra och bli en ännu bättre arbetsgivare. Det är en förutsättning för Ikeas fortsatta framgång.

Jag hoppas verkligen att de orkar leva upp till detta överallt där de finns.

Länkar: d.a., d.a.

Industribloggare: Eli skriver att Stora Resan var där!, Kaj skriver att ungdomsrea inte skapar jobb

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 3 juli, 2011, i Fackliga frågor. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

%d bloggare gillar detta: