Ju fler utförsäkrade – desto fler skuldsatta


Föreningen Insolvens har märkt av att i takt med att allt fler människor blir utförsäkrade från våra socialförsäkringssystem är det allt fler som tar kontakt med föreningen. Lena Nordqvist, ordförande i Insolvens, säger att:

Vi har haft lika många samtal under första kvartalet som vi hade under hela förra året. Och då är det nya grupper som har tillkommit, sådana som är utförsäkrade, sådana som inte får ut sin ersättning från a-kassan eller Försäkringskassan, som ringer och är oroliga, det är en ny grupp.

Det är ju lätt att hävda att människor gör ett aktivt val när man låter sig skuldsättas. Men när inkomsten snabbt sjunker och man står med samma utgifter är det lätt att hamna i en skuldfälla. Det är ju hur lätt som helst att få nya kreditkort eller att koppla kredit till de övriga kort man har.

Detta är bara ett ytterligare exempel på hur urholkningen av våra trygghetssystem slår mot vanliga människor.

Sverige behöver en ny regering!

Länkar: Ekot, Rapport, dn.se

Andra som skrivit: Alliansfritt Sverige

Annonser

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 10 juni, 2011, i Politiska funderingar, Socialförsäkringsfrågor. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Ju fler utförsäkrade – desto fler skuldsatta.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: