Bort med FAS3


En majoritet av riksdagens ledamöter biföll idag det utskottsinitiativ som Arbetsmarknadsutskottet tidigare antagit. Det innebär att Riksdagen till Regeringen anmäler att man anser att nya anvisningar till FAS3 ska upphöra. Man begär även att regeringen till Riksdagen ”återkommer och redovisar hur den löst missförhållandena”.

Det är bra att oppositionen håller uppe trycket i denna fråga. Regeringen kommer inte att frivilligt vilja göra några grundläggande förändringar i sin arbetsmarknadspolitik. De förslag till mindre justeringar som regeringen öppnat upp för har skett först efter hård och kritisk granskning av media.

Vi får se vad detta innebär i praktiken. För som Hillevi Engström säger:

Men det kommer inte att bli ett idiotstopp.

Länkar: Ekot, E24, SvD, Rapport, SvD, Ekot, SvD, DN Debatt, LO-tidningen, da.se

Andra som skrivit: Röda Berget, Johan Westerholm, Röda Berget, (S)ebastians tankar, Martin Moberg, Martin Moberg, Ann-Sofie Wågström, Camilla Wedin

Industribloggare: Kaj skriver om barnomsorg på obekväm tid, Leine skriver om ett socialt experiment

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 9 juni, 2011, i Arbetsmarknadspolitik, Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Bort med hela FAS-systemet, det kostar bara pengar och energi
    Satsa dess pengar istället på jobb

  2. Säkert blir förändringarna inte stora i fas 3 så länge vi har denna regering. Varför inte den debatt som nu förs togs upp innan valet är en skam. Vi hade Fas 3 då också.

  1. Ping: Moderat-tjat « Ann-Sofie Wågström´s Weblog

  2. Ping: Tyska banker har redan dumpat sina grekiska statspapper. Vem köpte dem? | Nemokrati

%d bloggare gillar detta: