Krafttag mot främlingsfientlighet


LO har har antagit programmet ”Alla kan göra något” i syfte att agera gemensamt mot främlingsfientlighet och antidemokratiska krafter. Programmet ska gälla fram till 2014. Projektledaren Gabriella Lavecchia, säger att:

Vi vill utbilda eller fortbilda alla våra förtroendevalda, ombudsmän och rådgivare för att på ett bättre sätt kunna föra fram våra grundläggande värderingar och vara redo att på arbetsplatsen agera mot främlingsfientlighet. Men att projektet heter ”Alla kan göra något” betyder verkligen att alla kan bidra och inte bara fackliga förtroendevalda.

Ulla Lindqvist säger till tidningen Kommunalarbetaren att hon inte tror  på att alla de LO–medlemmar som röstar på Sverigedemokraterna är rasister, kvinnofientliga och homofobiska. Men att deras röster på Sverigedemokraterna är en protest mot samhällsutvecklingen och en misstro mot etablerade politiska partier.

Det är viktigt att ta den oron på allvar. Vi ska visa dem att lösningen är att värna våra kollektivavtal och förhindra diskriminering. Om inte alla behandlas lika hotas vårt fackliga löfte.

Det är bra att den samlade fackföreningsrörelsen tar detta på allvar. Låt oss bara hoppas att det verkligen blir verkstad av detta. Jag, och alla andra LO-aktiva lär väl få en viktig roll i att förverkliga programmets intentioner.

Länkar: LO-tidningen, KA

Industribloggare: Camilla Wedin, Carola Andersson

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 25 maj, 2011, i Fackliga frågor. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Krafttag mot främlingsfientlighet.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: