Ulf Kristersson tycker att det var rätt


Det är tydligt att regeringen inte kommer att förändra dagens sjukförsäkringsregler annat än i mycket begränsad omfattning. Ulf Kristersson har varit tydlig med det länge. I en intervju säger han, med bakgrund att två tredjedelar av de som utförsäkrades från sjukförsäkringen är tillbaka att:

Men glöm inte bort att 35 procent tvärtom kommer närmare arbetsmarknaden. Det är människor som tidigare bara blev kvar i passiv sjukskivning trots att det fanns en viss förmåga att arbeta.

Det kan han faktiskt inte veta. Även i det gamla systemet började antalet sjukskrivna att minska. Vad som gjorde att sjuktalen ökade var att de långa sjukskrivningarna ökade. Det, i sin tur, berodde på att rehabiliteringssystemet havererade. Ingenting annat.

Andra som skrivit om detta: Martin Moberg

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 30 april, 2011, i Politiska funderingar, Socialförsäkringsfrågor. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Ulf Kristersson tycker att det var rätt.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: