GS-facket kritisk till FAS3


GS-facket har genomfört en enkät bland sina arbetslösa medlemmar som deltar i FAS3. Det är 114 personer som fått enkäten, drygt hälften har tydligen svarat. Den låga svarsfrekvensen innebär väl en ganska låg vetenskaplig trovärdighet kring de sammanvägda svaren. De ger dock en en tydlig bild av vad de som svarat menar om denna åtgärd. Enligt de inkomna svaren:

Elva procent av deltagarna är mycket nöjda med fas 3. 58 procent är på det hela taget missnöjda och 29 procent är mycket missnöjda.

GS ordförande Per-Olof Sjöö menar att:

Det är dags att gå från inlåsning till aktiv arbetsmarknadspolitik. Utbildning är den bästa investeringen både för staten och individen. I en tid när många företag har svårt att rekrytera utbildad arbetskraft samtidigt som har vi har hög arbetslöshet borde regeringen göra om och göra rätt.

Länkar: LO-tidningen, d.a., d.a.

Andra som skrivit: Martin Moberg, Löntagarbloggen

Aktuellt från Industribloggare: Kaj Raving

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 30 april, 2011, i Arbetsmarknadspolitik, Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för GS-facket kritisk till FAS3.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: