En medlares kritik av Anders Borg


Medlingsinstitutets generaldirektör Claes Stråth har en viktig roll på den svenska arbetsmarknaden. Institutets roll är att se till att parterna (fack och arbetsgivare) enas för att få till stånd avtal och arbetsfred.

Den svenska lönebildningen bygger på att parterna själva löser sin uppgift utan inblandning från politiskt håll. Finansminister Anders Borg har dock svårt för den rollen. Han tvekar inte att sprida sin uppfattning om hur lönebildningen borde ske och vilket resultat han vill ha. Detta har kanske fått Claes Stråth att något härskna till. Under ett seminarium idag meddelade Claes sin uppfattning, på ett diplomatiskt väl inlindat sätt, om finansministern:

Säger man att det är parternas ansvar borde man också vara restriktiv med att uttala synpunkter.

Finns inget mer att säga.

Länk: sn.se

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 29 april, 2011, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för En medlares kritik av Anders Borg.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: