Grus i maskineriet


I morgon stundar det omtalade bröllopet mellan prins William och Kate Middleton. Tydligen verkar de ha valt en ganska olämplig dag för denna tillställning. E24 skriver nämligen följande intressanta ekonomiska upplysning idag:

Brittisk ekonomi växer, men väldigt försiktigt. BNP-siffran blev måttliga 0,5 procent. De som hade hoppats på att bröllopsyran skulle få fart på tillväxten får vänta tills OS i London nästa sommar i stället – bedömare räknar med att den lediga dagen i samband med bröllopet kostar 60 miljarder kronor eller 1,5 procent av detta kvartals tillväxt.

Minsann – det är inte enbart fördelar med att bära en monarki.

Jag vet inte vad som påverkat den tidigare sångaren från mina ungdomsår – The Smiths – Morrisey. Men han är tydligen ingen stor främjare av kungahuset. Enligt bloggaren Perez Hilton säger han:

Jag tror inte att folk lyssnar på den så kallade kungafamiljen längre och jag tror inte att England behöver dem. Jag tycker, helt ärligt, att de är bidragstiggare och ingenting annat.

Som avslutning delar jag Kulturbloggens förhoppning att SVT inte kommer att sända några åtta timmar från det kungliga bröllopet.

Länk: di.se

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 28 april, 2011, i Republik. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Grus i maskineriet.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: