Nu startar solrosuppropet


Charlotte Thérèse Björnström, som var med om att starta påskuppropet vars manifestationer genomfördes igår, meddelar nu att ”solrosuppropet” startar. Hon säger att:

Vi ger oss inte förrän det blir förändringar.

Hon säger att hon vill att facken, kyrkorna och andra organisationer tillsammans med påskuppropets gräsrotsrörelse ska uppvakta regeringen med ett gemensamt förslag till en ny sjukförsäkring som fungerar i praktiken.

Fördelen med en gräsrotsrörelse är att det räcker med att vara överens om en sak – antingen emot eller för något. Oftast är det motståndet som är lättast att samlas kring. Även om hon önskar väl tror jag faktiskt att det skulle bli väldigt svårt att samlas kring något gemensamt förslag till något nytt i en sådan gräsrotsrörelse som hon tänker sig. Vi kan på olika grunder och värderingar vara överens om att dagens sjukförsäkring inte är särskilt bra. Dessa grunder och värderingar hos intressenterna inom uppropet kan göra det svårt att enas om någonting annat än ett väldigt urvattnat och intetsägande alternativ.

Låt oss därför vara överens om att det finns förändringar och förbättringar att göra. Men dessa frågor drivs bäst i en öppen och fri debatt av olika intressegrupperingar.

Länk: LO-tidningen

Aktuellt från Industribloggare: Leine skriver om FAS3

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 26 april, 2011, i Fackliga frågor, Politiska funderingar, Socialförsäkringsfrågor. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

%d bloggare gillar detta: