Ministern får svar på tal


Häromdagen skrev 108 läkare en debattartikel om sjukförsäkringen. Statsrådet Ulf Kristersson svarade ganska snart med att …

… ingen är hjälpt av att osanningar och grumliga argument sprids. Framför allt inte sjuka som blir oroliga i onödan. Inte heller hårt arbetande medarbetare på Försäkringskassan eller i vården. Och inte den seriösa politiska diskussionen.

Idag svarar överläkaren Bengt Annebäck på Ulfs kommentar. Det märks att Bengt tagit illa vid sig av statsrådets svar. Bengt ger ett exempel på en människa som drabbats av regelverket och med fyra påståenden:

Jag påstår att det inte är en enstaka händelse att mina patienter far illa.

Jag påstår också att det är ovärdigt och kontraproduktivt.

Jag påstår att det blivit allt mer frustrerande att bedriva rehabilitering, när det existerar lagar som saboterar denna verksamhet.

Jag påstår inte att vi ska gå tillbaks till det som rådde förut, men att det kan vara idé att lyssna både till patienter och läkare.

Månntro att regeringen kommer att skicka fram sina riksdagsledamöter i ansvarigt riksdagsutskott för debatt i stället för ministern nu?

Andra som skrivit i ämnet: Ann-Sofie Wågström

Industribloggare: Carola Andersson, Kaj Raving, Camilla Wedin, Marios Blogg, Kaj RavingKnô daj in, Kaj Raving, Leines Blogg

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 3 april, 2011, i Politiska funderingar, Socialförsäkringsfrågor. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Ministern får svar på tal.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: