Guldavtal för några … 2.0


På Ålö maskiner är upprördheten stor bland de anställda. Under en period skrevs ett krisavtal på företaget, de anställda gick ned i arbetstid och sänkte därmed sina inkomster. Under samma period höjdes VD:s inkomst med 48 %, de anställdas inkomst sjönk med 17 %. Nu säger IF Metallklubbens ordförande, Nils Göthe att:

Jag är arg. Kan knappt prata om det.

På GE Healthcare i Umeå är irritationen stor efter Dagens Arbete avslöjande. Vd:n Bo Lönnström ökade sin lön med 24 procent under 2009. IF Metalls klubbordförande, Martin Berglund, säger …

Vi gick med på att skjuta upp lönerevisionen till januari 2010 för att hjälpa företaget. Det här känns patetiskt.

Snart drar avtalsrörelsen igång igen. Månntro att berörda företagsledningar är beredda att ge uppskattning åt de anställdas ansvarstagande och uppoffringar?

Industribloggare: Leines Blogg

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 28 mars, 2011, i Fackliga frågor. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Guldavtal för några … 2.0.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: