Borgerligt testuggande


Benny Lindholm från organisationen ”Liberala studenter” har funnit orsaken till att ungdomar utnyttjas på den svenska arbetsmarknaden. Det är fackets fel!

Han menar att ”diskriminerande” turordningsregler, för höga ingångslöner och komplicerade avtalsregler som skapar grunden för ungdomars utnyttjande.

Jag vet inte på vilken planet som Benny är född. Det är som om han tror att det är fackföreningarna som stiftar lagarna på arbetsmarknaden. Det är som om han tror att det är facket ensamt som bestämmer vilka ingångslöner vi har i Sverige. Det är som om han tror att det är facket som ensamt bestämmer vilka bestämmelser som ska finnas i kollektivavtalen.

I bästa fall kan man tro att den ärade representanten för Liberala Studenter är okunnig eller naiv om hur arbetsmarknaden fungerar. Men sanningen är väl bara den att han upprepar borgerliga teser på samma sätt som vissa testuggande vänsterrörelser under tidigt 70-tal. Det är lika världsfrånvänt och långt från sanningen som då.

Andra som skrivit: Alliansfritt Sverige, Kaj Raving, Leines Blogg

Nytt från Industribloggare: Leines Blogg, Marios Blogg, Marios Blogg, Kaj Raving, Kaj Raving

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 28 februari, 2011, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Borgerligt testuggande.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: