Oklar nytta med af:s jobbcoacher


Enligt ett pressmeddelande från Arbetsförmedlingen anger man att nyttan med jobbcoacher är ”oklar”. Myndigheten ser ingen skillnad mellan arbetsförmedlingens egna insatser och de som görs av externa coacher. I pressmeddelandet anges att …

Arbetssökande som har haft jobbcoachning har fått praktikplatser i något större omfattning, men i något mindre omfattning ett arbete jämfört med arbetssökande som inte har haft jobbcoachning.

I media anges dessa bristande resultat som ett fiasko. Jag måste medge att jag är snar att hålla med om detta. Dessa resultat borde få statsmakterna att se över det uppdrag som coacherna har. Eftersom staten skickar över ganska mycket skattemedel borde det vara rimligt att få se resultat. Jag hoppas ju att riksdagen genomfört reformen i ett syfte att hjälpa arbetslösa och inte bara för att föra över skattemedel till privata entreprenörers vinstlystnad?

Länkar: dn.se, Rapport, di.se, SvD, TCO-tidningen, LO-tidningen

Andra som skrivit: Alliansfritt Sverige, Kaj Raving

Nytt från Industribloggare: Ann-Sofie Wågström, Leines Blogg, Kaj Raving, Carola Andersson

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 22 februari, 2011, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Oklar nytta med af:s jobbcoacher.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: