Statsministerns nyårssmällar


I en debattartikel i dagens SvD avger Fredrik Reinfeldt löften på fyra områden. För det första ska man satsa på arbetslinjen genom att införa ett femte steg i jobbskatteavdraget och genom att halvera restaurangmomsen. Jag vet inte på vad sätt detta gynnar arbetslinjen annat än att de högst avlönande kanske får mer pengar över att äta på restaurang för. Dessutom misstänker jag att större delen av momssänkningen blir kvar i restaurangföretagen genom ökade vinstmarginaler.

För det andra sker ”satsningar” på skolan vilket ju onekligen kan behövas med tanke på den internationella undersökning som presenterades nyligen. För det tredje kommer pensionärernas ekonomi att stärkas genom en skattesänkning. Med tanke på att pensionerna sjunker nästa år blir säkert mina föräldrar jätteglada över att få tillbaka några tior av den sänkta pensionen.

För det fjärde ska man fortsätta att ta ansvar för Sverige. Det låter ju betryggande. Jag kan ge några förslag på satsningar man skulle kunna göra. En ordentlig översyn över hur underhållet av det svenska järnvägssystemet sköts och hur det är organiserat. Dessutom behövs en rejäl översyn av sjukförsäkringen. Enskilda människor misshandlas på det mest avskyvärda sätt i dagens försäkring.

Andra som skrivit: Marios Blogg, Peter Andersson, Alltid rött alltid rätt

Nytt från Industribloggare: Lisa Klaminder, Kaj Raving

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 31 december, 2010, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

%d bloggare gillar detta: