Varför förhandla


d.i. låter de borgerliga regeringspartiernas partisekreterarna få presentera sina prioriteringar inför 2011. Idag var det Folkpartiets Nina Larsson som var publicerad. Hon presenterade fyra områden där hon anser att behövs åtgärder.

Under rubriken ”Förändringar på arbetsmarknaden” meddelade hon att de anställdas kompetens måste  spela en större roll när företag bestämmer turordningen vid neddragningar på grund av arbetsbrist. Hon säger vidare att om inte arbetsmarknadens parter inte kan finna en lösning så

… bör antalet personer som får undantas från turordningsreglerna justeras uppåt. Detta undantag bör också gälla alla företag oavsett storlek.

Jaha! Varför ska då parterna över huvudtaget sätta sig vid förhandlingsbordet? Det räcker ju med att ena parten väljer att avstå från förhandling eller att konstra vid förhandlingsbordet så kommer politikerna att agera.

Genom detta besked har Folkpartiet fråntagit parterna möjligheterna att finna en lösning genom förhandling. Nina har redan meddelat vilken lösning man vill ha!

Nytt från Industribloggare: Marios Blogg, Camilla Wedin, Leines Blogg

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 30 december, 2010, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Varför förhandla.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: