Magister Borg


Finansminister Borg har uttalat sig och talat uppfordrande till omvärlden. Vi får inte drabbas av hybris är budskapet. Han sade bland annat att

-Man ska komma ihåg att när länder exploderar som vi sett på Island och Irland, så har det normalt sett föregåtts av att man blivit övermodig, att det har sett bra ut och att man fått hybris. Vi ska inte drabbas av det, vi ska fortsätta vara försiktiga och säkerställa att vi återställer de offentliga finanserna.

Han menar vidare att tack vare förändringarna i a-kassa, sjukförsäkring och skattesänkning har Sverige hög sysselsättningstillväxt. Fler sådana strukturreformer kan vara att vänta. Politiken med piska och morot fortsätter. Nån lust att begränsa bonusprogram och slika åtgärder mot moderaternas kärnväljare är dock knappast att vänta.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 29 november, 2010, i Blandade funderingar, Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

%d bloggare gillar detta: