Slumdog millionaire – Vem vill bli miljardär?


… är en bok skriven  Vikas Swarup. Jag köpte denna bok som pocket för att ha som läsäventyr på min semester. Jag hann bara påbörja boken under flygresan hem från mitt resmål. Tack vare en pågående förkylning har jag under dagen läst färdigt boken.

Det är en berättelse om dagens Indien. Ram Mohammad Thomas deltar i en frågesporttävling och vinner en hel massa pengar. Personerna bakom detta program vill dock inte betala ut några pengar och bestämmer sig för att hävda att pojken fuskat sig till pengarna. För att frikänna sig från dessa beskyllningar berättar han om sitt liv som fattig och föräldralös. Berättelsen går mellan Dehli, Mumbai och Agra och beskriver hans levnadsöde.

Det är en lättläst bok och man fastnar snart i berättelsen. Det är samtidigt en berättelse om Indien med de skarpa klasskillnader som finns där. Huvudpersonen drar sig fram genom lågbetalda arbeten och bor stora delar av sitt liv i något som närmast är slum. Det är lätt att rekommendera denna bok för läsning.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 28 oktober, 2010, i Litteratur jag läst. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Slumdog millionaire – Vem vill bli miljardär?.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: