Bakom krisens siffror


… ”Röster från Gislaved” är en reportagebok skriven under drygt ett år om hur finanskrisen drabbade Gislaveds kommun, enskilda och företag. Boken är skriven av Gunhild Wallin och Anna Danielsson, utgiven av Premiss förlag.

Författarna hade en ambition att hitta människorna bakom rubrikerna. De vill ge en bild hur ett samhälle påverkas av en lågkonjunktur. I det syftet har de intervjuat företagsledare, fackliga företrädare, politiker och de ”vanliga” människor som påverkats av det som skett.

Gislaveds kommun står inför förändringar i sin näringslivsstruktur. De, tidigare, många familjeföretagen ersätts av koncernägda företag. Det är fortfarande en industristark kommun. Dock minskar arbetstillfällena här. Det finns oro inom kommunen att yngre människor kommer att försvinna. Men det framgår också att det finns vilja att samlas över olika intressen för att utveckla kommunen.

De intervjuade ges möjlighet att få tala till punkt för att beskriva sina känslor och uppfattningar om det som de varit med om. På det sättet är det bra läsning.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 22 oktober, 2010, i Litteratur jag läst. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Bakom krisens siffror.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: