Hur tänker de nu


De (förmodligen) borgerligt anfrätta debattörerna Fredrik Segerfeldt och Anders Edwardsson uppmanar i SvD (var annars) Socialdemokraterna och Miljöpartiet att sluta föra politik i fyra år. Partierna uppmanas att se till …

… att en riksdagsledamot från vartdera partiet under de kommande fyra åren konsekvent kommer att avstå från att delta i kammarens voteringar.

De önskar nämligen att Sverige får en stabil och långsiktig politik. Och det, förstår man, kan bara de fyra borgerliga partierna leverera.

Denna önskan från de två debattörerna är ju både oförskämd och naiv. De skulle ju lika gärna kunna begära att den borgerliga regeringen avstår från att lägga varjehanda förslag som man kan misstänka att SD skulle kunna stödja.

Onekligen står regeringen inför en utmaning. Men vi har faktiskt en politisk tradition där man kan göra blocköverskridande överenskommelser. Det handlar om förhandlingar där man får ge och ta.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 24 september, 2010, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Ann-Sofie Wågström

    Jag tänkte precis som du om detta. Det är inte oppositionens ansvar att lösa detta.

  2. Göran Johansson

    Man tar sig för pannan. Undrar om de verkligen på fullaste allvar tycker som de skriver.

%d bloggare gillar detta: