SD:s rapport får icke godkänt


… av kriminologen Jerzy Sarnecki. Det är bra att han sätter saker och ting till rätta. SD:s syfte är förstås att driva sin tes och då är man beredd att skruva på sanningen så att den passar. Det är inte särskilt hederligt. Men något annat var väl heller inte att vänta?

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 26 augusti, 2010, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

 1. Jerzy är kommunist så självklart strider det emot pragmatism och framför allt emot SD. Och varför låter de en inte kommentera artikeln?. Min teori är att de måste för att bevara presstödets villkor samt att printa dennes artikel. Svd är ju en Liberal tidning, de var hårdkokta moderater för 10 års en. Detta är ju syntax error på alla sätt. Något är galet om de tillåter Jerzy att komma till tals. Vi måste Avskaffa presstödet. Presstödet är inte demokratiskt

 2. Problemet är att SvDs faktakoll och Sarnecki är lika politiska som SD är. Deras inlägg är alltså inte värda särskilt mycket ur faktaperspektiv. Det finns ett skäl till varför ingen seriös debattör refererar till just Sarnecki. För att citera Eckert Kühlhorn, professor emeritus i sociologi:
  ”Kriminologernas slutsatser kan alltid förutsägas på förhand. De använder metoder och data som visar just det man vill ska bevisas. Det är dålig forskning helt enkelt,”

  Det är sant att våldtäkter är lite besvärligt att studera, men tittar man på brott i allmänhet kan man konstatera att det skett en enorm ökning av anmälda brott över de senaste årtiondena. Det kan rent matematiskt inte bara vara en ökning av anmälningsbenägenhet, helt enkelt för att anmälningsbenägenheten då måste ha varit fantastiskt låg tidigare, vilket man vet att den inte har varit. Det finns generellt mig veterligen ingen forskning som visat på någon nämnvärd ökad anmälningsbenägenhet i Sverige. Tex finns det en stor internationell studie som visar att anmälningsbenägenheten var tämligen konstant under 90-talet i Sverige. Tittar man på kurvan över anmälningar under den perioden så hittar dock man en betydande ökning, dvs, en faktisk ökning av brottsligheten. Om alla andra vålds- och övergreppsbrott har ökat, låter det då särskilt troligt att mängden våldtäkter inte skulle ha ökat?

  Vad är då orsaken till ökningen? Det är faktiskt bara att titta på vilka som anmäls och döms. Utifrån det kan man konstatera att invandringen uppenbart är en stor delorsak till den ökade brottsligheten generellt. Utifrån det kan vi dra den ganska triviala slutsatsen att mer invandring av det slag vi har med all sannolikhet kommer att leda till ytterligare ökad brottslighet.

  Det kan även vara relevant att veta att invandrares överrepresentation vad gäller våldtäkter är ungefär lika stor i anmälningsskedet, det handlar alltså inte om diskriminering ifrån rättsväsendet som gärna påstås när man vill trolla bort obehagliga fakta.

  Det här är dödsryckningarna hos dom politiska krafter som vill dölja för svenska folket vad som har hänt i sverige dom senaste 40 åren.

%d bloggare gillar detta: