Mats Qviberg vill inte ha nåt avundsjukesamhälle


Mats Qviberg har tydligen uttalat sig i Expressen där han betygsätter regeringens förda politik, kungahuset och den röd-gröna alliansen. Det framgår att han gillar kungahuset och att den borgerliga regeringen fått ned skattetrycket till – åtminstone- en rimlig nivå. Man förstår att han fortfarande anser skatterna vara för höga i Sverige. Han beklagar sig över att det är så dyrt att anställa människor i Sverige. Han säger:

Sverige måste vara det enda land i världen som har bekämpat rikedom och inte fattigdom.

Vidare menar han att …

Vill du ha ett framåtblickande land med välskötta finanser och rimliga skatter, eller ett visionslöst, demagogiskt avundsjukesamhälle som trött blickar mot en svunnen tid?

Egenintresset lyser ganska tydligt i genom hans uttalanden. Med tanke med de miljardförluster hans företag nyligen åsamkats förstår jag mycket väl att han behöver mer pengar. Det är vidare ganska vanligt bland de välbeställda att gny över höga skatter som ”avundsjukepolitik” och att politiker är elaka mot de lyckosamma.

Vad Sverige behöver mer utav är en politik för att minska klyftor i samhället. Det mår alla bättre av – såväl rik som fattig. Det finns trots allt många goda exempel på att man kan tjäna mycket pengar i Sverige. Högerns anhängare kommer aldrig att bli nöjda. Deras gnyenden kan man ta det lätt på.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 31 juli, 2010, i Blandade funderingar. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

  1. Ska inte människor som på nåt sätt gynnas av högerpolitiken kunna uttala sig positivt om den utan att automatiskt underkännas med ord som ”egenintresse” ska heller inte heller människor som förlorat på högerpolitiken få uttala sig negativt om den. Egenintresse som egenintresse.

    Vad tyst det skulle bli i den politiska debatten.

  2. sjättekollonaren

    Är det dem här vi ska ha in vårt svenska demokratiska forum?

    Hjälp att sprida videon så alla får se vilka de egentligen är!

  1. Ping: Tweets that mention Mats Qviberg vill inte ha nåt avundsjukesamhälle « Görans tankar och bagateller -- Topsy.com

%d bloggare gillar detta: