Skenhelighetens folk


Kristdemokraterna (KD) har, gubevars, varumärkesskyddat begreppet ”Verklighetens folk”. Vad KD menar med detta begrepp är ju inte alldeles solklart. KD säger att politiker lägger sig i vanliga människors liv och att KD ska vara partiet för dem. Man spelar mer eller mindre tydligt på ett politikerförakt – framför allt för sådana politiker som står till vänster.

Samtidigt är de med i en regering som inte bangar för att styra människors liv. Restriktivare regler i sjukförsäkring och arbetslöshetsförsäkring. Införande av vårdnadsbidrag som innebär att invandrarkvinnor blir kvar i hemmet, etc. Skulle man kunna kalla KD för ”Skenhelighetens folk”?

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 24 juli, 2010, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Skenhelighetens folk.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: