Nobeller


Nu på morgonen läste jag ut en liten bredvid-läsningsbok. Det är ”En bok för alla” som för några år sedan gav ut en antologi med noveller författade av nobelpristagare.

Det är trevligt att läsa noveller ibland. Det är spännande hur författarna (ibland) får till det på en begränsad summa text. Den kortaste novellen var skriven av Alexandr Solzjenitsyn ”Att andas”. På en halv sida beskriver han längtan till frihet den person har som sitter i nåt av Stalins läger. Nadine Gordimer skriver en text om den hemmavarande kvinnan som på avstånd ser sin man engagerad i kampen för frihet under apartheidtidens Sydafrika. Ernest Hemingways text handlar om en händelse i det belägrade Madrid under inbördeskriget. Den turkiske författaren Orhan Pamuk behandlar hans vägval i livet och hur han bestämde sig för att bli författare.

Det har varit en trevlig läsning!

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 21 juli, 2010, i Litteratur jag läst. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Nobeller.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: