Cellon i Sarajevo


… är en berättelse om livet i det belägrade Sarajevo. Boken är skriven av Steven Galloway.

Handlingen i boken kretsar kring en verklig händelse. Vid ett tillfälle dödades 22 personer och över 70 skadades i en brödkö. En i Sarajevo välkänd cellist valde att i 22 dagar efter händelsen spela ett musikstycke.

Boken följer tre (fiktiva) personer. En av dem är en kvinnlig skytt som valt att enbart skjuta fiendesoldater. Handlingen leder henne fram till ett val. Boken följer också en man som, trots sin rädsla för att dödas, måste hämta vatten åt sin familj. Slutligen följer boken en man vars familj redan lämnat Sarajevo. Han minns det Sarajevo som fanns en gång.

Boken följer dessa människor i en fruktansvärd miljö när de försöker leva sina liv så normalt som det går. De kommer samtliga att fatta beslut som påverkar dem som människor.

Det är en bra bok!

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 27 juni, 2010, i Litteratur jag läst. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Cellon i Sarajevo.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: