En hälsning


Denna lördag den 19 juni har blivit riktigt behaglig. Förmiddagen ägnades åt studium av den svenska historien. Den sena eftermiddagen och tidiga kvällen har jag tillbringat på mitt stamlokus tillsammans med trevliga människor. Vare sig bröllopsbestyr eller fotboll har stört mitt lugn.

Om en stund kommer jag att bege mig hemåt. Jag kommer att avsluta med en ”Geuze Mariage Parfait”. Det får bli min tillönskan till bröllopsparet om ett gott liv. De har levt sina liv tillsammans i en bubbla omringade av konventioner och gammalmodiga traditioner. En mediahysteri av sällan skådat slag har följt deras resa till kyrkan och en stund därefter.

I ett Sverige med republik hade bröllopsakten blivit en kärlekshandling i kretsen av nära och kära. Nu har det blivit ett offentligt spektakel av värsta sort.

Ha ett gott liv!

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 19 juni, 2010, i Fackliga frågor, Republik. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för En hälsning.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: