Kunzelmann & Kunzelmann


En fördel med att stanna hemma från arbetet vid sjukdom är att man inte kan göra så mycket annat än att läsa. Idag har jag läst färdigt boken ”Kunzelmann & Kunzelmann” skriven av Carl-Johan Vallgren.

Förlaget kallar det för en skälmroman vilket man ju kan hålla med om. Boken handlar om den moderna tidens ytlighet och vad som är äkta. Boken följer en fars, visar det sig, falska liv och sonens misslyckanden, ekonomiska såväl som i privatlivet.

Fadern, Viktor, visar sig vara något helt annat än vad som getts sken utav. Boken följer Viktors uppväxt i Tyskland under 30-talet och genom krigsåren. Viktor visar sig ha talang för dubbelliv och att skapa falska konstverk. Denna talang bygger han sedan hela sitt liv på när han skapar sig en karriär i Sverige.

Sonen, Joakim, har ingen aning om faderns dubbelliv förräns vid faderns bortgång då allt uppdagar sig.

Boken är betydligt bättre än min förmåga att presentera den. Om du inte gjort det – läs boken!

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 26 april, 2010, i Litteratur jag läst. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Kunzelmann & Kunzelmann.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: