Bönbok för en vän


… är författad av den amerikanska författaren och journalisten Joan Didion.

Boken handlar om Charlotte som är på flykt (från sitt liv). Händelserna utlöses av att hennes dotter (och det enda barnet) rånar en bank och sedan försvinner. Charlotte får veta detta när FBI besöker hennes hem. Charlotte klarar inte av att hantera denna situation och flyr från sitt hem i Kalifornien och sin andre man Leonard.

Hon följer med sin första man Warren (som också är hennes dotters far). Så småningom lämnar hon även Warren och ger sig ut på resa i Karibien. Till slut hamnar i Boca Grande (ett fiktivt land) där hon träffar bokens berättarjag Grace. En amerikanska som hamnat i Latinamerika, gift sig och har en position där hon kontrollerar sin familjs rikedomar.

Boken leder fram till det slut då Charlotte dör i handlingar under en militärkupp.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 28 mars, 2010, i Litteratur jag läst. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Bönbok för en vän.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: