Industrin börjar närma sig hamn


IF Metall har nu tecknat preliminärt avtal på fem avtalsområden. Avtalet kommer att löpa på 22 månader och ge en lönekostnadsökning under perioden med 3,2 %. Avtalet innehåller även förbättrad föräldralön. IF Metall har även förhandlat fram en reglering av bemanningsfrågan. Det, så kallade, krisavtalet förlängs fram till den 31 oktober i år.

Av det jag kunnat läsa av uppgörelsen känns lösningen av bemanningsfrågan tillfredsställande. Det kommer självklart att bli intressant att så småningom ta del av avtalstexterna. Först då kan man ju göra en rimlig bedömning av styrkan i överenskommelsen. Nivån på löneökningarna känns ganska förväntade och konstruktionen med ett baktungt avtal rimlig. Industrin är trots allt på väg ut ur en lågkonjunktur.

IF Metall har med detta visat att vi tar ansvar för en rimlig löneutveckling inom den konkurrensutsatta sektorn. Nu kan vi börja planera för lönerevision på våra arbetsplatser inom avdelningen.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 27 mars, 2010, i Fackliga frågor. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Industrin börjar närma sig hamn.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: