Regeringens valarbetare


Sven Otto Littorin har det jobbigt just nu. Den stora satsningen på ”Lyftet” – den stora arbetsmarknadspolitiska åtgärden som skulle omfatta 40.000 platser har hittills endast genererat 374 stycken.

Sven Otto har därför beordrat statliga myndigheter att utreda hur många praktikplatser de kan ta emot. De ska, gubevars,  tjäna som ”positiva” föredömen för kommuner och landsting

Regeringen förnekar sig inte. Nu tvingas statliga myndigheter att agera som regeringens valarbetare!

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 27 februari, 2010, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Mikael Drakenberg

  Hej!

  Det går så här när man har en sådan här regering, med sådana här ministrar som inte verkar förstå särskilt mycket vad gäller hur det ser ut i verkligheten.

  Det bästa vore att utsätta dessa ministrar för lite verklighet. Låt de få känna på vad det innebär att fara fattig och ha det tufft. Om Regeringen förlorar valet 2010 så borde man se till att de inte får någon omställningsperiod eller några avgångsvederlag eller liknande.

  De borde skickas till Arbetsförmedlingen eller Socialen, så får de känna på hur de arbetslösa verkligen har det med deras politik.

  Mvh

  Mikael

%d bloggare gillar detta: